Tidligere i år laget jeg en østlig drageskulptur for en begivenhet som feiret Dragens år i både kinesisk og vietnamesisk kultur. Selv om den ikke er en del av vikingskipsinstallasjonen, markerte denne skulpturen et viktig øyeblikk i min kunstneriske reise, og symboliserer kulturell utveksling mellom forskjellige østlige land. Dragenelementene kombinerer trekk fra begge kulturene. Skulpturen er laget av metallnetting og garn, og skaper en halvtransparent effekt som gjør at den kan samhandle med omgivelsene.
Denne transparensen symboliserer også innvandreropplevelsen, der kulturelle påvirkninger blandes i et nytt miljø. Akkurat som metall og garn utfyller hverandre, og kunstverket samhandler med omgivelsene, integrerer mitt arbeid norsk kultur samtidig som det bevarer det unike ved østlige tradisjoner.
Bergens identitet har utviklet seg fra en tradisjonell havneby til et senter for innovasjon, med næringer som akvakultur, skipsfart og olje-relatert teknologi som spiller viktige roller. Bruken av ull i verkene mine samsvarer med Norges forpliktelse til bærekraft, ettersom naturlige materialer i økende grad verdsettes i moderne kunst og design. Metallnettingen representerer modernitet, mens ullen vekker minner om fortiden, og skaper en balanse som gjenspeiler byens satsing på bærekraftig vekst.
Den halvtransparente kvaliteten på metallnettingen lar disse skulpturene smelte sammen med omgivelsene samtidig som de opprettholder en unik tilstedeværelse. Dette gjenspeiler sameksistensen og den gjensidige berikelsen av forskjellige regionale kulturer, samt samspillet mellom menneskeskapte og naturlige elementer, og viser Bergens reise i å kombinere tradisjonelt håndverk med nye tilnærminger.